Älgsjö Såg satsar

Anrika Älgsjö såg startade för ungefär 125 år sedan i Nordingrå. Men det betyder inte att man vilar på gamla meriter. Det lilla sågverket har just avslutat en investering i nya torkar för fem miljoner kronor.– Vi försöker hela tiden hänga på med den modernaste tekniken. Det är nödvändigt om vi ska klara konkurrensen och kundernas krav på kvalité, säger Jörgen Törnqvist. Tillsammans med sin bror Åke är han ägare till familjeföretaget.

– Investeringen består i att vi utökat med ytterligare två torkkamrar som kan ta 100 kubikmeter vardera. De sex vi hade tidigare tar 60 kubik.Med den utökade kapaciteten för torkning får man ett jämnare produktionsflöde över året och inte så stora lager som man får periodvis i dag.

Läs hela nyheten här

Stäng meny

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng