Sågen i Örarna igång igen

Nu sågas det i Örarna igen. Första timmerlasset har kommit till sågen på torsdagsmorgonen. Sikforsbaserade koncernen Stenvalls trä köpte sågverket norr om Luleå 2013, efter att Bröderna Carlssons såg & hyvleri gått i konkurs. På dagen för nyöppningen tävlade timmerbilarna till anläggningen – första lasset anlände 05.45, lagom till öppningen en kvart senare, berättar NSD.

– För branschen är det jättestort. Alla sågverk norröver läggs ner, men vi vågar satsa, säger råvaruchef Göran Sundberg.

Läs hela nyheten här: sagen-igang-igen

Stäng meny

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng